Arkiv för ‘Mässor’ kategori

REHIFI.SE på Global Forum mässan i Helsingborg

9 mars, 2011

I torsdags (3/3) var REHIFI.SE och tävlade på Global Forum Helsingborg som är en internationell tävling för
nya innovationer inom miljöområdet. REHIFI.SE hade en stor mässplats och var mycket populärt att
besöka bland deltagarna.

Tänk inte bara grönt utan även blått!
Mässan handlade om miljön och vad man kunde göra för att förbättra den. Dels genom nya affärsidéer
och innovationer, dels genom synergier genom att samarbeta, men ett stort fokus låg på att tänka
blått.

*71% av jordens yta är täckt av vatten
*95% av levande varelser på planeten jorden är beroende av vatten
*50% av all luft vi andas kommer från vatten

Idag förstörs vattnet mer och mer med t.ex. koldioxid som gör vattnet giftigt, oljeutsläpp som varje
år tar tusentals liv. Och teknisk utrustning som  hamnar på havets botten.

Rehifi.se ställer ut

REHIFI.SE blev utsedd till andra plats av Juryn!
Vi är mycket stolta över att juryn röstade fram oss till en hedrande andraplats i mycket jämn kamp
med det vinnande bolaget. Skulle tro att vi stupade på mållinjen då vår affärsidé inte kan skala upp lika
snabbt som vinnaren och inte heller innehåll lika mycket teknisk höjd.
Vinnande företaget berättade att i vissa utvecklingsländer la man så mycket som 1/3 av sin lön på fotogen/
bensin och dylikt för att få ljus om kvällarna. De hade en mycket mer hållbar lösning för detta som
utnyttjade solkraften och långsiktigt var betydligt billigare.

Vi fick en god respons på vårt resurstänk av mässans besökare. Framförallt delen där vi reparerar HiFi och ser till att det därmed inte slängs. Bl.a. var elever från gymnasieskolan  Procivitas på besök. Eleven Hannes Rehnström (från musikkollektivet Inkvisitionen) – som har ett stort intresse av musik hade detta att säga om oss: ”Jag tycker att idéen är superb för miljön. Det är något man inte tänker på att det slängs stereoapparater jämt och ständigt, när det ändå går att reparera och tas till vara på”

Med på plats var t.ex.

Recap – Som investerar i företag med grön profil

Sida – som förbättrar levnadsvillkoren för fattiga människor

Susannah Stewart som är en varm inspiratör för den ”blåa ekonomin”

Claes Malmberg – Näringslivsutvecklare i Helsingborg

Håkan Asmoarp från H+

Och många många fler.

Vi tackar framförallt vår storkund Claes Malmberg som bjöd in oss till eventet och tack för alla som
gjorde mässan möjlig!

//Thomas Jönsson VD rehifi och Max Jönsson

Köpenhamnsmässan Del 3: Gimmick time!

23 november, 2009

Delen som gav mig ett sjujädrans lock på örona! Under mässans gång kunde man höra ett periodiskt och ganska störande högt brummande. Självklart sökte sig Team Rehifi dit för att undersöka oväsendet. Mitt i mässans hall ställde Earthquake Damage (odiskutabel vinnare inom tuffast namn). Inga kjoltyg var det här inte, det var så maskulint det kunde bli. Här var det BAS som gällde för hela slanten.

Holees 15" av Earthquake Damage 15000kr

Holees 15" av Earthquake Damage 15000kr

Men var kom då det fruktansvärda brummet ifrån? Från en subwoofer såklart men tillhygget till den var gjord i sann gimmick anda. De hade parat den med en platta och en Quake 10.0 ”bass-shaker” som man ställde sig på. Ett väldigt enkelt koncept, shakerna vibrerar i sync med subwoofern. Det kändes helt klart och masserade fötterna på ett klart godkänt sätt. Däremot blev man nästan döv att stå nära själva subwoofern när denna drog igång, ingen behaglig upplevelse direkt.

Quake 10.0

Quake 10.0

Team Rehifi on tour: Köpenhamnsmässan 2009 Part 2.0

20 november, 2009

Del 2: I ett glashus fullt med guld och förhoppningar – Perfect Eight

En glänsande översikt

En glänsande översikt

expotjejperfecteight

Perfect 8's Expo-tjej

På vår högst intressanta resa genom High End rummen stötte vi på mässans enda expo-tjej! Det visade sig att hon vaktade ett rum fullt med glas och guld. Vi gick in och blev snabbt bemötta av två svenskar som tog oss på tour de Perfect Eight

De är ett relativt ungt svensk företag som grundades för ca. 10 år sedan och är huvudbaserade i Linköping. De lanserade sina första ”unika” högtalare för fem år sedan. Design och eklusivitet är deras ledord. Med andra ord lyx i överflöd.

I rummet finner vi högtalare som mycket riktigt ser ut att vara som de hävdar ”Sculptures of glass and gold”.  De andra produkterna som har hjälper till är representerade av Ypsilon och Audiostone. Göran Rydqvist (Vice president of Marketing) börjar smörja in säljmaskineriet och fullkomligt bombarderar oss med tekniska detaljer om varför detta är the shit. Men lite guldkorn lyckades vi snappa upp allt!

Göran studerar sina högtalare

Göran studerar sina högtalare

Detta är inte högtalare främst för High-End entusiasten. Göran – som är gammal musiker -  poängterar att deras kunder mest består av kvinnor med mycket cash och som kanske inte är speciellt insatta i audiofilernas värld.  Sedan bytte han växel och började trycka mer på ljudet istället då påståendet ”högtalarna kan prestrera 134db rent ljud från tre meter”. Det är ju verkligen en bedrift och vi ställer oss väldigt skeptiska.

När de väl började spela på dem. Körde de en blandning av det vanliga d.v.s mer Celine Dion (yippi!). Stort plus var att det ”plötsligt” kom in en man med en bebis och då bytte representanten till barnvisor. Jag tyckte de lät bra men inget fantastiskt. Mina kollegor var lite mer hårda ”det distar för mycket och den klipper av vissa partier helt och hållet”. Alltså inget toppbetyg.

Konceptet är inte unikt. Det finns glashögtalare sen innan, men detta är troligtvis de snyggaste som har gjorts i denna kategori. Dessutom är prislappen (uppmot 250000€ för hela paketet) lite väl saftig för det ljudet som de kan leverera. Det kostar men det smakar inte speciellt mycket. Vi hoppas dock att de lyckas med sin försäljning för man har alltid en viss hejaranda när det gäller personer från samma land och alltid kul med att de försöker tilltala en ny målgrupp. Det är hög tid att kvinnorna bryter sig in i audiofil träsket!

Focus högtalarna. Går på 65000€ paret.

Focus högtalarna. Går på 65000€ paret.

Team Rehifi on tour: Köpenhamnsmässan 2009 Part 1.0

19 november, 2009

Vi på Rehifi.se spetsade örona för Köpenhamns HiFi & Surround 2009. Humöret var på topp och vi var spända över vad Nordens största Hifi mässa kunde erbjuda. Vi kom hem nästan lika glada men med en del reservationer. Nedan tänkte jag dokumentera vad som föll oss i smaken och även det som skulle behöva förbättras.

Mässan var belägen i Scandic Hotel och var på tre plan. Första plan var uppdelad i stora konferenslokaler och de andra i hotellrum.

Zensati/Ortofon/Magnepans rum ”Zensati Ballroom:

Rehifi.se

Team Rehifi lyssnar noggrant på Michael Fremer. Obs. Magnepanerna i bakgrunden

Väldigt trevligt rum fyllt med schyssta skivspelare och någon gubbe som höll i ett seminarium. Men ja just det gubben var ju ingen vanlig en direkt. Utan självaste audiofilernas audiofil – Michael Fremer ”Stereophile Magazine”. Michael delade charmigt med sig av tips hur man själv kan reparera och fräscha upp sina vinylspelare. Väldigt matnyttigt men tyvärr så drog det ut lite väl mycket på tiden (en timme).

Däremot efteråt oj oj oj. Magnepan 20.1 (tillverkarnas bild, nytagen?) magnestathögtalare fick visa vad de gick för. Och det lät helt magiskt med sitt luftiga och öppna ljud. Det var som om de försvann in i rummet! Jag kanske är lite partisk eftersom musiken som valdes var från Vangelis: Soil Festivities LP (samma snubbe bakom Blade Runner soundtracket!). En otrolig befrielse att höra något annat än Celine Dion-esque musik som missbrukades flitigt i de andra rummen. Definitivt mässans stora överraskning.

Del 2 ”I ett glashus fullt med guld och förhoppningar – Perfect Eight” följer snarast…

//Max ”The Rookie” REHIFI.SE

Malmömässan november 2009

6 november, 2009

Lite smått och gott från Malmömässan när REHIFI.SE invaderade och dissikerade utbudet.

Yamaha nyretro CD o förstärkare mid

Nyretro från Yamaha, bl.a. Yamaha cd-s1000 och Yamaha a-s1000. Man känner sig lite kluven inför nyretro vågen.  Men det är alltid roligt att se vart designen går, dock så känner vi oss mer hemma med riktig retro d.v.s. äkta vara!

Dynaudio 500000kr mid

Riktigt monster från Dynaudio. Alltid kul att se högtalare som passar oss vanliga dödliga. Endast 500 000kr, så det är bara att slå till direkt!

högt kolfiberväv midTekniken går framåt. Här bjuds det på Heco the statement golvare. Notera väven på elementen.

michell engineering midMichell Engineering visar som vanligt upp sina top-of-the line och one-of-a-kind skivspelare. Påminner lite om denna som vi har inne i butiken.

michell_gyrodec_5320 våran mid

Tycker vår är snyggare men man kanske är lite färgad.