Arkiv för ‘Nyheter’ kategori

Mcintosh – blåttljus, svartglas och bra HIFIljud

12 maj, 2011

Mcintosh är en av de där tillverkarna som alltid finns någonstans i bakhuvudet, du vet att en Mcintosh förstärkare kommer att vara bra redan innan du har prövat den. Och det är klart att efter alla dessa år med fantastiska produkter så är det på goda grunder. Därmed inte sagt att Mcintosh är för alla, precis som med det mesta inom Hifins värld så handlar det om tycke och smak.

Mcintosh MC275 i den femte utgåvan.

För mig så är blåa stora VU-mätare i en svart glasfront något som verkligen representerar Mcintosh, och det är så jag vill att de ska se ut.

Mcintosh Labratory bildades 1949 av Frank Mcintosh i Binghampton New York och bara 7 år senare flyttade man in i samma lokaler som man använder än idag. Under 50 och 60 talet tillverkade Mcintosh bland annat rörförstärkare en av dem var MC250 som senare blev MC275, ett 75 Watts stereoslutsteg som tillverkas än idag.

Ovanifrån ser du Mcintosh MR-78, C26 och MC2300. Produkterna hade Rehifi inne för ett par år sedan.

Under Woodstock festivalen 1969 var det Mcintosh förstärkare som försedde PA-högtalarna med ljud. Och i samma veva kom det klassiska rockbandet Grateful Dead att bygga upp sin legendariska PA-rigg ”The Wall of sound”. I ”The Wall of sound” ingick bland annat 48 stycken Mcintosh MC2300 (2×300 watt transistorslutsteg) och 3 stycken MC3500 (350 watt rörmonoblock), totalt över 30 000 hifiwatt!

Under 90-talet såldes Mcintosh till Japanska Clarion. Clarion gjorde dock klart att några stora förändringar av företaget skulle inte ske. 2003 blev Mcintosh åter uppköpta av ett Japanskt bolag och denna gången D&M holdings (en koncern bestående av i huvudsak Denon och Marantz).

Det moderna Försteget C-46 kopplat till 80-tals besten MC2500.

Just nu har vi en av Mcintosh mest legendariska förstärkare inne, slutsteget MC2500. MC2500 är en vidareutveckling av MC2300 men precis som namnet anger med 2×500 watt i stället för 2z300 watt. Kom gärna in och lyssna medan vi har kvar det. Du vet aldrig när du ser fler av dessa rariteter i Sverige.

/Carl – REHIFI.SE

Dynaudio, JBL, Mcintosh – Fint besök på REHIFI.SE Del 2

Fint besök på REHIFI.SE

Accuphase Japans främsta high end tillverkare

HIFI butiken i Hjärup har fått en ny look och Spotify

26 april, 2011

Vi har ju inte berättat speciellt mycket om vår butik i Hjärup. I detta inlägget tänkte jag introducera två nya ”uppgraderingar” som vi har utfört för att du som kund skall trivas ännu bättre samt att du får större valmöjligheter.

Spotify: Vi kan inte alltid kräva av dig att du tar med en CD-skiva själv, och hur mycket vi än samlar på oss CD-album kanske vi just missar dina favoriter. Därför har vi nu i vårt MID-END rum kopplat på Spotify Premium. Kvaliteten på komprimeringen är 320Kbps vilket ger en bra nära CD-kvalitet. Snart kommer vi även att koppla på en DAC till vår dator för att göra ljudet ännu bättre. Men utbudet är som du säkert känner till stort på musiktjänsten.

I vårt High-End rum är det fortfarande vår squeezebox med just nu Delius DAC:en där det levereras i FLAC format, alltså exakt en avbild av CD-kvalité. Kanske inte lika stort register som Spotify men fungerar för de flesta.

Så här ser det ut nu i vårat MID-END rum

Ny Design: Vi tog in en designer som hjälpte oss med att måla om och skaffa nya möbler. Strukturen i butiken är avsevärt bättre nu för dig som lyssnar och looken är modernare.

Kom gärna med synpunkter på vad vi kan förbättra ytterligare! All form av kritik är guld för oss!

MVH

Max Jönsson  REHIFI.se

RELATERADE LÄNKAR:

Ljudkvalité: Spotify, mp3:or och vanlig cd-skiva.

REHIFI.SE på Global Forum mässan i Helsingborg

9 mars, 2011

I torsdags (3/3) var REHIFI.SE och tävlade på Global Forum Helsingborg som är en internationell tävling för
nya innovationer inom miljöområdet. REHIFI.SE hade en stor mässplats och var mycket populärt att
besöka bland deltagarna.

Tänk inte bara grönt utan även blått!
Mässan handlade om miljön och vad man kunde göra för att förbättra den. Dels genom nya affärsidéer
och innovationer, dels genom synergier genom att samarbeta, men ett stort fokus låg på att tänka
blått.

*71% av jordens yta är täckt av vatten
*95% av levande varelser på planeten jorden är beroende av vatten
*50% av all luft vi andas kommer från vatten

Idag förstörs vattnet mer och mer med t.ex. koldioxid som gör vattnet giftigt, oljeutsläpp som varje
år tar tusentals liv. Och teknisk utrustning som  hamnar på havets botten.

Rehifi.se ställer ut

REHIFI.SE blev utsedd till andra plats av Juryn!
Vi är mycket stolta över att juryn röstade fram oss till en hedrande andraplats i mycket jämn kamp
med det vinnande bolaget. Skulle tro att vi stupade på mållinjen då vår affärsidé inte kan skala upp lika
snabbt som vinnaren och inte heller innehåll lika mycket teknisk höjd.
Vinnande företaget berättade att i vissa utvecklingsländer la man så mycket som 1/3 av sin lön på fotogen/
bensin och dylikt för att få ljus om kvällarna. De hade en mycket mer hållbar lösning för detta som
utnyttjade solkraften och långsiktigt var betydligt billigare.

Vi fick en god respons på vårt resurstänk av mässans besökare. Framförallt delen där vi reparerar HiFi och ser till att det därmed inte slängs. Bl.a. var elever från gymnasieskolan  Procivitas på besök. Eleven Hannes Rehnström (från musikkollektivet Inkvisitionen) – som har ett stort intresse av musik hade detta att säga om oss: ”Jag tycker att idéen är superb för miljön. Det är något man inte tänker på att det slängs stereoapparater jämt och ständigt, när det ändå går att reparera och tas till vara på”

Med på plats var t.ex.

Recap – Som investerar i företag med grön profil

Sida – som förbättrar levnadsvillkoren för fattiga människor

Susannah Stewart som är en varm inspiratör för den ”blåa ekonomin”

Claes Malmberg – Näringslivsutvecklare i Helsingborg

Håkan Asmoarp från H+

Och många många fler.

Vi tackar framförallt vår storkund Claes Malmberg som bjöd in oss till eventet och tack för alla som
gjorde mässan möjlig!

//Thomas Jönsson VD rehifi och Max Jönsson

Luxman M-6000 High-End Raritet

5 oktober, 2010

Luxman är ett japanskt märke som öppnade upp portarna 1925. Många av oss kanske redan känner till dem, och om inte så är det hög tid att bekanta sig med supermärket som är ett av de äldsta Hifi märkena. För att göra en liknelse,  de är ganska lika Mcintosh fast i en annan region.

Luxman M-6000. Tack till Vintage-Audio

Det som gjorde Luxman speciella var att de ansåg att b.la. komponenterna då för tiden var alltför dyra. Företaget bestämde sig  för att istället för att köpa in färdiga komponenter så kunde de göra dem bättre och billigare själva.  Det visade sig vara ett vinnande koncept eftersom de samtidigt noggrant värnade om att kunna leverera ett öppet, dynamiskt och varmt ljud.

När Luxman skulle fira 50 års jubileum  bestämde de sig för sitt riktigt seriösa intåg på HiFi markanden.  År 1975 fick en ingenjör uppdraget av Luxman att skapa det absolut bästa slutsteget utan några kompromisser. Namnet på honom var Tim de Paravinci – ägare av E.A.R (Esoteric Audio Research). Slutresultatet blev en 55 kg:s bastant pjäs på hela 2*300watt!  Luxman M-6000 var här.

M-6000 är nu idag en extrem raritet att hitta på marknaden. Det talas om att endast 15 exemplar såldes av denna i England.  Kritikerkåren är blandad över vad den kan leverera i ljud, många snackar Luxmans mantra med öppenheten, dynamiken och värmen. Andra späder på att detta kanske är det slutsteget som är varmast av alla – utan att använda sig av rör, m.a.o. passar de perfekt till vassa högtalare,  Och för att göra lite shameless product placement så har vi ett exemplar inne. Men vi reserverar oss för att göra ett utlåtande så länge. Det kommer efter att vi har lyssnat på den i lugn och ro och med rätt elektronik.

Specifikationer Luxman M-6000:

- Uteffekt 300 watt minsta kontinuerlig per kanal, i 8Ω laster, från 20Hz till 20kHz, på högst 0,05%
- Totalt hamonic förvrängning (8Ω 300W, 60Hz: 7kHz = 4:1) inte mer än 0,05%
- Frekvensomfång 5Hz-60.000Hz (± 1 dB)
- Signal-brus-förhållande (IHF, A-vägd, ingång kortsluten) bättre än 100dB
- Ingångskänslighet 1,25 V
- Dämpfaktor (8Ω) 100
- Energiförbrukning 150VA (vid ingen signal), 1.3KVA (vid 8Ω laster maximal uteffekt)

Mått 570 mm (B) x 425mm (D) x 220mm (H)
Vikt Net 52kgs

Äntligen har vi fått in den!

REHIFI.SE Ryter till mot återvinningsstationerna och Kommunen

29 juni, 2010
Vi köper begagnad HIFI

Vi köper begagnad HIFI

Vi har den senaste veckan haft mycket kontakt med både kommunen och Återvinningscentralen i ett försök att fånga upp all fungerande HIFI innan den hamnar på tippen. Vår idé är att det är bättre att ägaren av varan får en slant, att köparen sedan sparar pengar mot att köpa nytt och att vi tillsammans bidrar till en bättre miljö. Tyvärr tycks dessa organ inte vara så lättjobbade trots att man t.ex. på Sysavs hemsida kan läsa att ”Miljöarbetet är alltid i fokus för allt vi gör.” Har ni tips och idéer på hur vi lyckas komma åt dessa varor får ni gärna ringa 0702-975132 eller mejla thomas@rehifi.se

REHIFI.SE = Årets unga entreprenör i region syd

4 juni, 2010

Det är med stolthet vi kan berätta att vi tog hem priset som årets unga entreprenör 2010 i region Syd.

För oss är priset som delades ut av Founders Alliance ett bevis på att vår strävan efter att hela tiden förbättra och optimera har gett dig som kund stor nytta.
Vi passar på att tacka Fena och Venture Lab som nominerade oss och hjälpt oss komma så långt som vi har idag. Men framförallt tackar vi dig som kund. Det är du som gjort att vi lyckats komma så långt som vi har!

Ingången till butiken med personal

Hur gick tävlingen till?
Alla entreprenörsföreningar hade möjlighet att nominera de tävlingsdeltagare man tyckte kunde platsa i tävlingen. Sedan handplockade Founders Alliance fyra stycken entreprenörer som fick tävla i Malmö Arena. Det var bortåt 100 medlemmar som var själva juryn som utsåg vinnarna. Detta gjorde de baserat på bolagens siffror samt ett antal frågor som deltagarna fick besvara på scen.

Vad har ni för framtida utmaningar och hur ska ni klara av dem?
Varje vecka slängs det fortfarande HiFi för miljoner på våra soptippar. En av våra största utmaningar är att få fler att rådfråga oss först för att höra om anläggningen är värd någonting och framförallt Hur mycket! Genom att nå ut till fler kan vi tillsammans verka för en bättre miljö.
Vårt mål är att fortsätta växa för att låta så många som möjligt uppleva fördelarna med begagnad HiFi. Varje butik kostar över en miljon kronor och det är en utmaning att skapa likviditeten för att kunna växa tillräckligt snabbt. En annan viktig aspekt är att få in den kunskap och erfarenhet som krävs för att bygga en internationell butikskedja. Detta kommer vi att uppnå genom att sälja en del av bolaget för att den vägen få in både kapital och kunskapen som behövs.

Varför ska man egentligen köpa begagnad HIFI när det finns så mycket nytt att välja på?
Grunden för att köpa begagnad HiFi är att du sparar mycket pengar jämfört med att köpa nya produkter, det rör sig ofta om flera 1 000kr . Själv väljer vi alltid det som ger oss mest för pengarna och vi ser ingen anledning till varför du inte skulle vilja göra det!

Men teknikutvecklingen då, kan gammal hifi verkligen fungera bra?
Teknikutvecklingen är i det närmsta obefintlig på högtalare, förstärkare och skivspelare. Därför är dessa perfekta att köpa begagnade och dessutom håller de värdet väl framöver också.
Däremot tappar t.ex. hemmabioreceivers och dvd-spelare mycket mer i värde då man hela tiden utvecklar bättre teknik.

Prisad för gammal och ny teknik i kombination – Sydsvenskan
Årets unga entreprenör – newsdesk

Relaterat:

Begagnade högtalare – Vad ska man tänka på när man köper?

Bästa högtalaren – Så hittar du din drömhögtalare!

Digitalt + Gammalt = WIN!

HD-ljud på det billigare sättet – spara tusenlappar!

Välkommen 2010 – Farväl Ljudvallen

4 januari, 2010

Med ny energi och en välmatad personal. Dyker vi oss in i år 2010 och gör ett kärt återbesök in i audiofilernas värld. Däremot är allt inte det samma, viss förnyelse är ett tvång.

Dags för förnyelse!

Dags för förnyelse!

Eftersom vi ökar takten med att få in en salig blandning av olika högst intressanta produkter så är vi illa tvungna att att ta bort vissa delar ur butiken. Det finns helt enkelt inte plats för mer! Ljudvallen – vårat koncept med lite billigare produkter kommer nu att avslutas och bana väg för annat. Det är just av den anledningen att vi nu rear ut denne, med minst 50%. Eftersom vi propagerar för ett resursmart miljötänk ber vi er – våra kära kunder att ta en funderare och passa på att förmedla ut produkterna i systemet. Vi vägra att slänga fullt fungerande audio!

//Max ”The Rookie” Rehifi.se

Resursmart: det nya klimatsmart

7 december, 2009

Ingen har lyckats undgå FN:s COP 15 möte i Köpenhamn och i medierna har det jämnt och ständigt tjatats om hur du ska bli mer klimatsmarta. Listan över de smarta tipsen blir allt längre och komplex. Hur ska du hinna med allt? Och blir inte du inte lite väl mättade av all information? Är du verkligen tvungen att kasta om din livsstil så grovt? Allt detta kan leda till att du som konsument kan ställas inför svåra val i julruschen.

.

Bi fadder åt en julread QRS Neptunus nu!

Bi fadder åt en julread QRS Neptunus nu!

Rehifi har vi alltid varit ett miljötänkande företag i grunden, men har alltid haft enkla ideér på hur det ska genomföras. Vi tror mycket på att man kan kombinera miljötänk på ett effektivt och ekonomiskt sätt och därför startade vi med våran grundidé, att ta vara på befintlig HiFi i landet. Det är helt omotiverat att en massa fin och framförallt välljudande HiFi ska försvinna ur systemet eller i värsta fall hamna på en soptipp. De produkterna kan användas istället för att producera en ny. På så sätt slipper samhället skövla mer skog, slipper samhället låta skorstenarna bolma ut mer koldioxid och slipper samhället spränga mer hål i bergen. Således myntades vårat mantra ”resursmart”.

.

Det är därför vi har startat våran Julrea, som vi kommer att utöka varje vecka fram till jul. Nu kan du köpa något som inte bara är bra för plånboken utan även bra för miljön. En grönare och billig jul för alla audiofantaster helt enkelt!

//Max The Rookie Rehifi.se

Köpenhamnsmässan Del 3: Gimmick time!

23 november, 2009

Delen som gav mig ett sjujädrans lock på örona! Under mässans gång kunde man höra ett periodiskt och ganska störande högt brummande. Självklart sökte sig Team Rehifi dit för att undersöka oväsendet. Mitt i mässans hall ställde Earthquake Damage (odiskutabel vinnare inom tuffast namn). Inga kjoltyg var det här inte, det var så maskulint det kunde bli. Här var det BAS som gällde för hela slanten.

Holees 15" av Earthquake Damage 15000kr

Holees 15" av Earthquake Damage 15000kr

Men var kom då det fruktansvärda brummet ifrån? Från en subwoofer såklart men tillhygget till den var gjord i sann gimmick anda. De hade parat den med en platta och en Quake 10.0 ”bass-shaker” som man ställde sig på. Ett väldigt enkelt koncept, shakerna vibrerar i sync med subwoofern. Det kändes helt klart och masserade fötterna på ett klart godkänt sätt. Däremot blev man nästan döv att stå nära själva subwoofern när denna drog igång, ingen behaglig upplevelse direkt.

Quake 10.0

Quake 10.0

Team Rehifi on tour: Köpenhamnsmässan 2009 Part 2.0

20 november, 2009

Del 2: I ett glashus fullt med guld och förhoppningar – Perfect Eight

En glänsande översikt

En glänsande översikt

expotjejperfecteight

Perfect 8's Expo-tjej

På vår högst intressanta resa genom High End rummen stötte vi på mässans enda expo-tjej! Det visade sig att hon vaktade ett rum fullt med glas och guld. Vi gick in och blev snabbt bemötta av två svenskar som tog oss på tour de Perfect Eight

De är ett relativt ungt svensk företag som grundades för ca. 10 år sedan och är huvudbaserade i Linköping. De lanserade sina första ”unika” högtalare för fem år sedan. Design och eklusivitet är deras ledord. Med andra ord lyx i överflöd.

I rummet finner vi högtalare som mycket riktigt ser ut att vara som de hävdar ”Sculptures of glass and gold”.  De andra produkterna som har hjälper till är representerade av Ypsilon och Audiostone. Göran Rydqvist (Vice president of Marketing) börjar smörja in säljmaskineriet och fullkomligt bombarderar oss med tekniska detaljer om varför detta är the shit. Men lite guldkorn lyckades vi snappa upp allt!

Göran studerar sina högtalare

Göran studerar sina högtalare

Detta är inte högtalare främst för High-End entusiasten. Göran – som är gammal musiker -  poängterar att deras kunder mest består av kvinnor med mycket cash och som kanske inte är speciellt insatta i audiofilernas värld.  Sedan bytte han växel och började trycka mer på ljudet istället då påståendet ”högtalarna kan prestrera 134db rent ljud från tre meter”. Det är ju verkligen en bedrift och vi ställer oss väldigt skeptiska.

När de väl började spela på dem. Körde de en blandning av det vanliga d.v.s mer Celine Dion (yippi!). Stort plus var att det ”plötsligt” kom in en man med en bebis och då bytte representanten till barnvisor. Jag tyckte de lät bra men inget fantastiskt. Mina kollegor var lite mer hårda ”det distar för mycket och den klipper av vissa partier helt och hållet”. Alltså inget toppbetyg.

Konceptet är inte unikt. Det finns glashögtalare sen innan, men detta är troligtvis de snyggaste som har gjorts i denna kategori. Dessutom är prislappen (uppmot 250000€ för hela paketet) lite väl saftig för det ljudet som de kan leverera. Det kostar men det smakar inte speciellt mycket. Vi hoppas dock att de lyckas med sin försäljning för man har alltid en viss hejaranda när det gäller personer från samma land och alltid kul med att de försöker tilltala en ny målgrupp. Det är hög tid att kvinnorna bryter sig in i audiofil träsket!

Focus högtalarna. Går på 65000€ paret.

Focus högtalarna. Går på 65000€ paret.