Tung HIFI som passar electro-genren

29 oktober, 2010 av admin Lämna en kommentar »

AMR LS-77

Det är alldeles utomordentliga tider på Rehifi. Vi har lyssnat på mycket under vår tid här i butiken och tyvärr är det så att ju mer man lyssnar på, ju mer sällan får man den där ”wow” upplevelsen. Jag själv är en stor fantast av electro-genren inom musik och det finns en förutfattad mening att man  då bara behöver ”dunka dunka”-högtalare kompletterat med ett PA-steg. Icke! Det är min mening att vid goda inspelningar fullkomligt dödar man all dynamik i låtarna och slutsatsen blir ett tråkigt och överkomprimerat ljud.

Då till det gällande. Nämligen högprestigemärket Abbingdon Music Research (AMR) . Vi fick precis in en uppsättning bestående av LS-77 (stativare), AM-77 (förstärkare), CD 77 (CD-spelare). Och än en gång kan man konstatera att man har fått sin kick! Stativarna producerar en makalös upplösning och transparens. Det blir nästan en övergång  från det noggranna HiFi till ren njutning. För när man sitter och ska utvärdera en högtalare, är alltid det bästa betyget när hjärnan slutar att recensera och bara ställer in sig på att njuta.

Och så till electron med AMR. Vi spelade en rad olika låtar bl.a. en remix av Röyksopp (feat björk) då visade det sig snabbt varför man kan lägga ut nästan 100000kr på en sådan utrustning. När sångaren gör sitt hör man att upplösningen är total, alla beståndsdelar bas, mellanregister och diskant samarbetar – utan att någon i det minsta lilla blir stört av varandra. Det är då, mina vänner som man sitter och drar på smilbanden i ren eufori.

Titta gärna på specifikationerna här för LS-77  (kolla hur djupt den går i basen!) :

Sensitivity (2.83V/1m in room):

• 87 dB

Long Term Power Handling (AES/RMS):

• 150 watt

Peak Program Power Handling :

• 600 watt

Impedance, nominal:

• 8 ohm

Impedance, minimal:

• 6 ohm

Frequency Response (in IEC Standard Room):

• 26Hz – 40kHz (+/-3dB)

Directivity Index (DI) 500-10KHz :

• 6dB (+/-3dB)

Low Frequency Driver:

• 24.3cm/10in diameter, 10cm/4in diameter voice coil

High Frequency Driver:

• 12cm/5in long isoplanar ribbon

Crossover:

• AMR OptiSlope® design (60 dB/octave)

Bass Enclosure Principle:

• Transmission Line Port ®

Colour:

• Champagne or Titanium

Dimensions (each of a pair):

• D by 25cm W by 49cm H by 31cm D

Annonser

3 kommentarer

 1. J.Ekman skriver:

  Eftersom REHIFI.SE inte gärna svarar på mail så…
  Kollade runt lite häromdan och upptäckte varor där begpriset var lika med eller högre än nypris. Bl,a AKG K-240 studio som ni tar 1400:- för…inte speciellt attraktivt när man kan få ett nytt par för under tusen spänn. (http://ehandel.blocket.se/Horlurar_Headsets/?q=AKG+K+240+) Sedan var diskanterna intryckta på Dali högtalarna jag köpte för en tid sedan…hade uppskattat att få veta det innan köpet ;/
  Mvh

  • admin skriver:

   Hejsan J.Ekman och stort tack för att du skriver till oss här!

   Jag får beklaga så mycket för att vi ej besvarat ditt mejl. Det har inkommit till oss men av någon anledning ligger det varken i inkorgen eller bland skräppost, utan arkiverat. Ett ställe där vi normalt sett inte tittar. Jag har numera detta under bevakning samtidigt som jag filtrerar alla mejl från dig direkt in till oss så att de säkert ska komma fram!

   Det är mycket märkligt med AKG och där tycks prissättningen från vår sida blivit helt tosig. Jag har nu sänkt priset till 550kr istället. Givetvis ska alla våra begagnade produkter vara betydligt billigare än de nya och nu kostar de drygt halva nypriset!

   Givetvis ska vi informera dig om en högtalare har intryckta diskanter och det har inte varit våran mening att ge en felaktig bild av våra produkter. Vi har haft problem med flera högtalare tidigare vilket berott på att en del små barn i butiken tycker det är jätteroligt att trycka på diskanter som de tycks uppfatta som en spännande ”knapp”. Därför är vi idag bättre på att ha frontskydden på, men framförallt ha bättre uppsyn över barnen och informera föräldrarna om vad som kan hända.

   Vill du åtgärda diskanterna idag så är du varmt välkommen in så ska vi antingen reparera eller byta ut dem åt dig kostnadsfritt. Mejla mig då på thomas@rehifi.se innan du kommer in så ordnar jag med detaljerna så att det blir en garantireparation.

   Återigen stort tack för din kommentar!

   //Thomas

Kommentera


three * = 15