Vad är din fråga om HIFI?

Har du en fråga om HIFI eller något speciellt du vill diskutera? Kanske vill du själv skriva i vår blogg. Maila till max[a]rehifi.se så hjälper vi dig!

20 kommentarer

 1. Freya skriver:

  Hej Thomas!
  Jag skulle vilja köpa en ny stereo. Jag är totalt novis inom det här området och undrar om du skulle kunna rekommendera högtalare, receiver och CD – spelare där man får bra ljud men som inte är jättedyra.

  Hälsningar Freya

 2. admin skriver:

  Hejsan Freya och kul att du kontaktar oss. Det lättaste är att ringa oss på 046-150603 eller ännu bättre komma in i butiken så kan vi hjälpa dig!

  Utan tvekan kan vi fixa ett sådant bra och billigt paket för kanske 3-4000kr!

  //Thomas

 3. Patrik skriver:

  Hejsan, jag undrar litegrann om hur man mäter vilka förstarkare osv som klarar av att driva vilka högtalare, är inne på att skaffa golvhögtalare men jag har inte en aning om hur jag ser ifall förstärkaren klarar dom?

  • admin skriver:

   Hejsan Patrik och kul att du skriver till oss!
   Det lättaste är att titta baktill hur mycket det står att du minst bör ha som motstånd på din förstärkare, förutsatt det är en transistorförstärkare(vilket är det vanliga, annars är det en rörförstärkare och då vet du om det!)
   Läs även gärna med om detta här:
   Motstånd för HIFI högtalare och förstärkare

   //Thomas

 4. Love skriver:

  Hej!

  Har fått tag på ett par Pioneer hpm-100. Tror inte min förstärkare kan hantera dem speciellt bra, för det låter inte som jag förväntat mig. Har ni erfarenhet från högtalarna och kan tipsa mig om vilken förstärkare jag bör rikta in mig på? Tar gärna emot förslag från ert eget sortiment.

  Tack på förhand.

 5. Mikael Lööf skriver:

  Hejsan,jag har en Marantz modelnummer 6150,syncro-direct drive men har lite problem tror det är direktdriften det rör sig om ,den svajar till ibland när jag spelar en skiva.
  Hoppas på hjälp.
  För tillfället har jag en usb-skivspelare och spelar mina vinyler på.

  Mvh/Mikael Lööf

 6. Fredrik Olsson skriver:

  Hej!

  Vad är skillnaden mellan ett bra PA-slutsteg utan fläkt och ett hifi-slutsteg, förutom mera brum och brus samt anslutningarna? Svalander audio säljer t.ex. ett som heter Inter-M R500 Plus.

 7. Axel skriver:

  Hej,

  har en anläggning med psb alpha b1 högt. ,
  marantz sa 7003 cd-sp samt marantz pm 7001 KI förstärkare. Av någon anledning spelar anläggningen bara i mono, vet ni vad detta kan bero på? Kan något ha gått sönder i förstärkaren?

  Mvh Axel

 8. David skriver:

  Hej, köpte ett par Olle Mirsch Expert 3-60 högtalare för 100 kr med trasiga skumkanter. Är det värt att renovera? och vad skulle de i så fall kosta?

  Hälsningar David

  • admin skriver:

   Hejsan David. Tycker du att de är snygga och passar bra in i ditt hem anser vi det kan vara värt att renovera dem. Det kostar 400kr/element vilket blir 800kr för båda förutsatt du tar ut basarna. Kommer du in med hela högtalaren kostar det 100kr extra per högtalare. Den högtalaren låter väldigt bra och totalt kommer du alltså ha betalat 900kr för en högtalare som ljudmässigt du får betala många gånger mer för idag. Däremot anser inte marknaden den vara snygg/modern i designen och därför tror vi att du kommer du att ha svårt att få tillbaka pengarna om du försöker sälja dem igen.

   //Thomas, VD.

 9. Peter Presson skriver:

  Hej! Går det att få tag på baselement till Infinity Reference 30?

  • admin skriver:

   Tjena! Skruva ut ditt element och läs beteckningen på det. Jag gissar på att det är ett 902-7298 element som sitter i dessa med 8tums bas? I sådana fall kan vi ordna detta till dig. Maila till info[a]rehifi.se om intresse finns!

 10. Fundersam skriver:

  Kopplat ihop en gammal Akaistereo med högtalare märkta Sinus. Roliga minnen o helt ok ljud men högtalarskydden har ju torkat totalt och smular otrevligt. Kan man köpa passande ( yta ca 25×35? Pris?

 11. Nina skriver:

  Hej! Jag är en tjej på 16 år som har fått tag på en gammal Kenwood KP 1022, men den går ojämnt och för långsamt . Insåg dock att remmen var aningen för lång (214 mm i diameter istället för 201 mm, som jag läst att det ska vara), så jag provade att byta den mot en gummisnodd (i brist på annat hemma) men den går fortfarande ojämnt och långsamt. Vad kan detta bero på; är det pga fel remstorlek eller tror ni det kan vara själva motorn som gått sönder? Och vart kan jag vända mig för att få spelaren fixad om den skulle vara trasig?

  Tack på förhand // Nina

  • admin skriver:

   Det kan vara att din rem till skivspelaren har tänjt ut sig med åldern. Vi har remmar inne på vårat lager och säkerligen något som passar. Det kan också vara så att enheten behöver kalibreras för hastigheten och smörjas för trögheten du har påtalat.

   Bor du i närheten av vår butik (Hjärup, Lund) är du välkommen att komma in så kan vi se över den. Annars kan du ringa in under våra öppettider (046150603) alt. maila på info@rehifi.se

 12. Elin skriver:

  Hej!
  Fick en trevlig skivspelare men tyvärr är ena ljudutgången till högtalarna knasig, den ger bara brus eller inget ljud alls. Den andra ljudutgången är bra. Jag behöver råd, vad ska jag göra?

  /Elin

  • admin skriver:

   Om du bor i närheten av Lund, så sväng förbi vår butik så kan vi ta en titt på den. Du kan prova att vicka lite på ljudkontakten som inte fungerar det kan vara så att det är glapp i den.

   Kontrollera även så att det inte är din förstärkare som är boven. Bara byt höger-vänster på ljudkontakterna.

 13. Elin skriver:

  Hej!
  Lund är tyvärr inte alls i närheten. Den undersökning du beskriver hade jag redan genomfört själv, felet kvarstod. (Därav min rådfrågning) En försåsigpåare var och kollade på den. Tydligen någon fel med ”slutsteget”.
  /Elin

Kommentera


7 * = fifty six